Wednesday, April 16, 2014

Šokolaadi-toorjuustukook Vana-Tallinna likööriga



Šokolaadikook on tehtud mõningate mugandustega sellest toredast blogist.
Mõnus šokolaadine ja tummine kook väikese Vana-Tallinna mekiga.


Retsept:

140 g kakao- või šokolaadimaitselisi küpsiseid
40 g võid
112 g tumedat šokolaadi
200 g toorjuustu
100g hapukoort
150 g suhkrut
3 muna
30 g Vana-Tallinna likööri


Kate:

3 spl suhkrut
1 kaneelikoor
natuke kaneeli
80 ml vett
natuke ingverit
ja natuke punast veini


Purusta küpsised peeneks puruks ning sega sulavõiga. Suru mass kätega 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 18 kraadises ahjus 5 min. Jahuta.
Sulata šokolaaditükid vesivannil. Sega omavahel toasoetoorjuust, hapukoor ja suhkur. Lisa ükshaaval munad. Lisa sulašokolaad ja liköör. Vala eelküpsetatud põhjale ja küpseta 170 kraadi juures 1 tund. Keskelt peaks kook jääma natuke vetruv, juustkukook küpseb peale ahjust välja võtmist edasi.Jahuta kook. 
Katte ained segad potis ja keeda madalal kuumusel siirupi taoliseks. Aseta siirupi sisse ka kuivatatud ploomid ja lase neil seal marineerida. Kui vedelik on jahtunud, võta ploomid välja. Lase siirupil uuesti kuumeneda ja lisa vedeliku sisse želantiini. Sega natuke ja jahuta vedelik ning vala koogile. Aseta koogi peale ka kuivatatud ploomid.


No comments:

Post a Comment