Retsept pärineb siit: http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=681:joulukeeks&catid=8:magusad-kuepsetised&Itemid=6
Keeksi jaoks läheb vaja:
250 g jahu
150 g suhkrut
100 g martsipani
4 muna
2 tl küpsetuspulbrit
5 dl nisujahu
1 apelsini mahl ja koor
600 g kuivatatud puuvilju ja meelepäraseid pähkleid
Pigista apelsinist mahl välja ning pane kuivatatud puuviljatükid ja pähklid sinna sisse paariks tunniks ligunema.
Vahusta toasoe või suhkru ja riivitud apelsinikoorega. Lisa ühe kaupa toasoojad munad ja sega. Lisa puuviljad-pähklid, tükeldatud martsipan ja kõige viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla võitatud keeksivormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 50-60 min.
jahtunud keeksi säilitada hõbepaberisse mässituna paar nädalat. Vahepeal võib keeksi mõned korrad immutada näiteks rummiga. Saab väga maitsev.
No comments:
Post a Comment