See mõnus šokolaadipuding on pärit toredast itaalia kokaraamatust "Kaks ablast itaallast". Üks hea asi selle šokolaadipudingu juures on see, et see on väga maitsev, teine, et seda on väga lihtne valmistada. Koostisained on ka sellised tavapärased, mis enamikel inimestel kodus olemas. Nojah...Amaretto likööri võibolla, et ei juhtu kodus olema aga selle võib asendad mõne teise likööriga.
Kogus kuuele inimesele.
Pudingu jaoks läheb vaja:
500 ml piima
15 g jahu(mina olen kasutanud riisijahu)
30 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
80 ml Amarettot likööri
100 g tumedat šokolaadi, peeneks hakitult( mina olen kasutanud Callebaut šokolaadinööpe)
50 g võid
Serveerimiseks mida hing ihaldab. Mina olen söönud koos omatehtud müsliga, võib süüa ka ilma millegita, võib süüa mõne moosi või värskete marjadega.
Valmistuskäik:
Vala piim ühte kastrulisse ja soojenda vaiksel tulel.
Sega teises kastrulis jahu, suhkur ja vaniljesuhkur, lisa veidi sooja piima ja vispelda ühtlaseks pastaks. Lisa ülejäänud soe piim ja kuumuta tasasel tulel. Vispelda kogu aeg, nii et tükke ei tekiks. Sega sisse liköör ja jätka vispeldamist, kuni segu hakkab paksenema. Tõsta tulelt, lisa šokolaad ja või ning sega kokku.
Tõsta segu lusikaga serveerimiskaussidesse ja paku soojalt või külmalt. Naudi!
No comments:
Post a Comment