Wednesday, January 22, 2014

Halvaa maiused šokolaadi ja soolahelvestega

Jõuludeks valmistasin oma kallile perele kinkekarbid, mis olid täis erinevaid maitsvaid palasid.
Üks nendest maiustest, mis kingikarpi läks oli halvaaküpsisis šokolaadiga.




Kuna need olid nii maitsvad küpsised, siis kordasin nende tegu mõni päev tagasi.
Retsept on pärit vahvast koka-ja käsitööraamatust "Retseptisahtel käsitöökapis''.

190 g digestviiküpsiseid
100 g halvaad
80 g võid
75 g tumedat šokolaadi
soolahelbeid

Purustada küpsised peeneks, seejärel purustada halvaa ja segada küpsisepuruga. Sulatada või ja valada sulavõi küpsise-halvaa segusse. Mina olen veel lisanud rosinaid. Mass peaks olema selline, et hakkab kokku ja saad sellest teha pikliku vorstikese, mille keerad kilesse või küpsetuspaberi sisse. Sama tegevuskäik nagu kirjukoera puhulgi. Seejärel läheb kook külma tahenema. Peale tahenemist võtta välja ja lõigata ca 1,5 cm paksused viilud. Kasta need sulatatud šokolaadi sisse ja jätta uuesti tahenema. Peale võib raputada natuke soolahelbeid.
Lase hea maitsta koos kange kuuma kohviga.



No comments:

Post a Comment