Saturday, April 13, 2013

Kevade esimene rabarberikook halvaaga

Selle kevade esimene rabarberikook sai tehtud mitte veel värsketest rabarberitest, vaid eelmisel kevadel külma pandud rabarberist.
Retsept pärineb Hele-Mai Alamaa vahvast lastetoitude kokaraamatust" Toidud, mida lapsed tõesti armastavad"
See tore lastetoitude kokaraamat on ikka abiks, kui ideed toitude osas, mis nii endale kui lapsele meelejärele on, otsa saavad.

Rabarberikook halvaa ja hapukoorega

Põhi:
100 g toasooja võid
1 dl pruuni suhkrut
1 muna
1 dl hapukoort
1,5 dl nisujahu
1,5 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 muna
1pk halvaad
4dl hapukoort
300 g külmutatud rabarberitükke
peale raputamiseks 1 sl pruuni suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja hapukoor. Sega omavahel jahud ja küpsetuspulber ja kalla kõik kokku. Sega ühtlaseks ning määri pirukavormi põhja ja äärtele.
Täidise tegemiseks vahusta muna ja riivi jämedalt halvaa. Sega kõik koostisained,v.a rabarber, hapukoorega. Kalla vormi. Aseta peale rabarberitükid. Peale puista pruuni suhkrut.
Küpseta 200-kraadises eelsoojendatud ahjus 40 min. 

Soojalt võib kooki serveeri killukese jäätisega, külmalt on niigi maitsev.




No comments:

Post a Comment