Tuesday, February 25, 2014

Nisuvaba šokolaadi-banaanikeeks

Hiljuti Anne & Stiili ajakirja sirvides jäi mulle silma üks huvitav retsept, mida soovisin järgi proovida.
Nimelt on tegu nisujahu vaba keeksiga. Keeks koosneb põhiliselt tatra-ja riisijahust, šokolaadist, kakaost, banaanist, munast ja õlist.

Tegemist on Piret-Klea Velliste retseptiga.
Keeks sai sellise omapärase pähklise maitsega, pehme ja igati on tervislik.



Kellel juhtumisi soov keeksi proovida siis retsept on järgmine:
3 küpset banaani
0,5-1 klaas suhkrut
0,5 klaasi õli
3 muna
1 tl vanillisuhkrut
1/4 tl soola
1 tl soodat
2 sl kakaod
1 klaas tatrajahu
1 klaas riisijahu
u 10 ruutu Kalevi küpsetusšokolaadi ruutu( mina kasutasin Callebaut tumedaid šokolaadinööpe ca 100 g)

Purusta šokolaad väiksemateks tükkideks. Juhul kui tegemist on šokolaadinööpidega, ei ole vaja enam purustada. Sega šokolaad muude koostisainetega. Lisa tükeldatud banaan. Sega kogu mass ja vala vormi. Küpseta 150-190 kraadises ahjus 40 min. Mina küpsetasin 180 kraadises ahjus ca 30 min, niiet sisu oli veel osaliselt küpsemata.

2 comments:

  1. Tere,palju riisi ja tatrajahu peaks panema?

    ReplyDelete
  2. Tere,

    Vabandust, olin jätnud jahude kogused retsepti lisamata. Tatrajahu 1 klaas ja riisijahu 1 klaas. 1 klaas võrdub 2, 5 dl.
    Kõike head,

    Merlin

    ReplyDelete