Monday, May 26, 2014

Juubeli tordipulbriga imemaitsev rabarberi-kohupiimakook killukese martsipaniga

Pean selle postituse kohe kirja panema, muidu võib juhtuda,et jääbki tegemata...aga sellest oleks küll kahju, sest see on tõesti üks parimaid rabarberikooke, mida eales söönud olen. Ma arvan, et homme, see tähendab üleöö külmas seisnuna on maitse veelgi parem, sest kohupiim ja martsipan vajavad seismist, enne kui maitsed tõeliselt välja tulevad. Mina muidugi ei jõudnud homseni oodata ja proovisin kooki juba samal päeval...tõesti...imeliselt hea.







Kuna mul on kodus suur punt rabarbereid, siis tuli leida mõni maitsev rabarberikoogi retsept.
Retsepti leidsin blogist www.heatoit.com ja kuna retsept tundus nii ahvatlev siis selle kasuks ka otsustasin.

Retsept ise on on järgmine:

* 1 pakk Juubeli tordipulbrit, neljaks võrdseks osaks jagatuna
* 400 g vanillimaitselist kohupiimapastat
* 400g hapukoort
* 4 muna
* 5 spl suhkrut
* 500 g rabarberit tükeldatuna ca 1 cm laiused tükid, paksema koore puhul ka kooritult
* 2 spl. aplesini mahla ja natuke riivitud apelsinikoort
* 120 g martsipani,mida kõrgema mandlisisaldusega, seda parem
* 20 g võid

*Kuumuta rabarbritükid potis 2 supilusikatäie suhkru ja apelsini mahlaga ca 5 minutit keskmisel      kuumusel. Rabarber peaks jääma kergelt pehme. Seejärel jahuta täielikult.

*Sega kausis kohupiimapasta, hapukoor, munad ja 5 spl suhkrut.

* Valmista ette koogivorm. Mina kasutasin 26 cm läbimõõguga ümmargust vormi aga võib ka kasutada kõrgema äärega neljakandilist vormi. Vormi põhjale asetasin küpsetuspaberi ja ääred määrisin võiga.

Laota kook vormi järmiselt:

Esmalt vala vormi põhjale 1/4 tordipulbrit.
Sinna peale aseta kulbiga pool kohupiima-hapukooresegust
Raputa peale 1/4  tordipulbrit
Lusika abil aseta peale rabarbrid,
Rabarbri peae laota tükeldatud martsipan
Raputa peale 1/4 tordipulbrit
Aseta pulbrile ülejäänud kohupiimasegu
Kõigepeale raputa alles jäänud 1/4 tordipulbrit  ja selle peale aseta võikillud.

Küpseta 200 kraadi juures ca 40 min. Kook peaks jääma keskelt võdisev, sest ta küpseb ahjust välja võetuna veel edasi.



















No comments:

Post a Comment