Monday, March 31, 2014

Kihiline hapukoore kook

See maitsev kook on pärit Eva Palu raamatust "Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris"
Tõesti mõnus ja mahlane kook, mis maitseb iga kell ja kõigile. Parajalt magus kooslus, mida hapukas moos ja hapukoor teevad mahlaseks ja mahedaks. 





Retsept:

Koogipõhi:
50 g võid
2 dl suhkrut
250 g hapukoort
1/4 tl soodat
1 tl veini''dikat
400 nisujahu
1 sl kakaopulbrit

Kreem:
500 g hapukoort
4 sl suhkrut
4 sl haput moosi

Kate:
100 g tumedat šokolaadi
1 dl 35% koort
1 sl kakaopulbrit
30 g võid
2 sl suhkrut


Sega toasoe või suhkru ja seejärel hapukoorega. Lisa tainale sooda ja nisujahu segu. Kui massi enam segada ei õnnestu, hakka tainast kätega töötlema. Kõige lõpus lisa veiniäädikas ja sõtku, kuni oled saanud ühtlase, käte küljest lahti tuleva tainas(vajadusel lisa 1-2 sl jahu).
Poolita tainas, lisa ühele poolele 1 sl kakaopulbrit ja sega ühtlaseks. Mässi mõlemad tainapooled kilesse ja pane tunniks külmkappi.
Ümmarguse koogi jaoks, rulli esmalt jahusel pinnal heledast koogitaignast kaks 25 cm läbimõõduga ketast ja aseta need ahjuplaadile. Kohenda võimaliklut ümmarguseks, tee kahvliga sisse augud ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 15 min., kuni kook on pruunikas. Küpseta nii ka tumedad koogipõhjad. Tõsta jahtuma ja silu suuremad ebatasasused, kuni koogipõhjad on veel kuumad.
Kreemi tegemiseks sega hapukoor suhkruga. Aseta koogialusele jahunud pruun  koogipõhi ning kata moosi ja hapukoorega. Edasi jälle tume kiht, vahele hapukoort ja kõige peale hele.
Katte tegemiseks pane potti koor, 50 g tumedat šokolaadi, või, suhkur ja kakaopulber. Kuumuta segades, kuni oled saanud ühtlase massi. Eemalda pliidilt ja jäta seisma, kuni see tahaneb ega ole väga voolav. Määri kate koogile. Ülejäänud šokolaad tükelda ja puista koogi peale.
Pane ööseks külmkappi.









No comments:

Post a Comment