Wednesday, April 16, 2014

Jäätised

Kevade ja päiksepaisteliste  ilmade saabumisega tekkis mul vastupandamatu jäätise isu. Sellepärast valmistasin kodus pistaatsiapähklijäätist, mustsõstrajäätist ja kirsimahlajäätist.
Mustsõstra- ja pistaatsiajäätis



Pistaatsiapähklijäätis:
Vahustasin 3 ml vahukoort kuni pehmete tippude tekkimiseni, seejärel niristasin sisse pool purki kondentspiima. Seejärel lisasin 2 spl. pistaatsipähklipastat, mis kodus külmkapis tükka aega oma järge ootas. Segasin segu kenasti läbi ja panin plastkarbiga sügavkülma. Aeg-ajalt võib jäätist segada, siis tekib jäätisel parem konsistents.
Järgmisel korral ma kondentspiima ei lisakski vaid segaksin vahukoorele ainult pistaatsipähklipasta, kuna see pasta on ise juba väga magus. Seekord sai jäätis minu arvates liialt magus.

Mustsõstrajäätis:
Kuumutasin pliidil vaiksel kuumusel ca 100g sügavkülmutatud mustisõstraid natukese vee ja ca 25 g suhkruga. Tekkis siirupitaoline vedelik. Jahutasin vedeliku, püreerisin selle ja kurnasin läbi sõela.
Tulemuseks sain ilusa ja siidja koostisega marjapüree.
Vahustasin 3 ml vahukoort kergelt vahtu ja lisasin pool purki kondentspiima. Segasin segu kenasti läbi ja valasin plastanumasse. Seejärel lisasin sinna mustsõstrapüree, segasin suure lusikaga püree vahukoore-kondentspiima segusse, tehes lusikaga 8 kujulisi liigutusi. Asetasin sügavkülma.

Mahlajäätis:
Mahlajäätist võib teha ükskõik millisest lemmik mahlast. Minul oli seekord kodus kirsimahl, lisasin sinna natuke vaarikaid ja maitsesin, et mahl oleks magus. Valasin mahla pulgajäätise valmistajasse ja paninin sügavkülmutusse. Mõned tunnid hiljem välja võttes oli jäätis selline nagu näha allpool oleval pildid.


Mahlajäätis

No comments:

Post a Comment