Tuesday, April 15, 2014

Maapähklivõi küpsis


Mõnus amps kohvi või tee kõrvale. Retsepti leidisin sellest vahvast blogist.
Imelihtne valmistada ja valmib kiiresti. Nii et kui magusaisu näpistab siis soovitan seda küpsist küll järgi proovida. Eriti peaks see maitsema neile kellele maitseb maapähklivõi ja tume šokolaad.


Retsept:

110 g toasooja võid
125 g maapähklivõid
175 g tuhksuhkurt
130 g Digestive küpsiseid, peeneks purustatult
150 g tumedat šokolaadi

Sega omavahel või, tuhksuhkur ja maapähklivõi. Seejärel lisa küpsisepuru ja sega kuni mass on ühtlane. Suru mass käte abil neljakandilise vormi põhja.
Sulata veevannil šokolaad ning vala vormi küpsisemassi peale. Lase külmkapis paar tundi taheneda.
Et maiust parem lõigata oleks, võib šokolaadi sisse segada ka natuke koort või võid, see teeb katte pehmemaks. Muidu kipub see lõikamisel pragunema. Lahtilõikamiseks võib ka kasutada kuumavee alt läbi lastud nuga.



No comments:

Post a Comment