Thursday, April 3, 2014

Elkleerid keedukreemiga

Tekkis suur soov elkleere valmistada ja leidsin ka ühe hea retsepti, mida järgi proovisin.
Kuna ma võikreemi suur austaja ei ole, tegin elkleerid vaniljekeedukreemiga. Kreemi tegin kohe topeltkoguse.




Retsept on järgmine:

Tainas:
2,5 dl vett
100 g võid
0,25 tl soola
3 dl nisujahu
4 tk muna

Kreem: (topelt kogus kreemi originaal retsepti alusel)
2 muna
4 sl suhkrut
natuke soola
4 sl nisujahu
vanillisuhkrut
4 dl piima
2 dl vahukoort
Brändi(mina kasutasin Vana-Tallinna likööri)
Vaniljepasta( mina kasutan Nielsen-Massey Vanillas Inc. Vanilla bean Paste'i) Seda saab osta Piprapoest ja Stockmanni toiduosakonnast.

Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi
2 sl võid
1 sl vahukoort



1. Kõige pealt valmista keedutainas. Selleks mõõda potti vesi ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud või ja sool ning kuumuta kuni või ära sulab. Lase vedelikul keema minna. Lisa ühekorraga kogu jahu. Sega kuni tainas lööb seintest lahti ja moodustab palli. Siis kuumuta veel 2-3 min. Tõsta pott pliidilt ja lase jahtuda 5 min., kuni taigna temperatuur on  50-60 kraadi. Tainas peab olema katsudes soe. Seejärel lisa taignasse ükshaaval munad. Sega tainast peale iga muna lisamist, kuni muna on segunenud taignaga.
2. Pritsi küpsetusplaat veepihusti abil veega üle ja pane sinna peale küpsetuspaber.
Pritsi kondiitripritsi abiga plaadile 10 cm pikkused ribad. Mina kasutasin 14 cm läbimõõduga sakilist tüllet. Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 min. Seejärel lülita ahi välja ja lase veel 10 min. neil ahjus jahtuda. Kindlasti ära ahju ust küpsetamise esimeses pooles lahti tee, muidu vajuvad elkleerid kokku.
3.Kreemi jaoks hõõru muna suhkruga ja näputäie soolaga segi. Klopi hulka jahu ja vanillisuhkur. Kuumuta piim keemiseni. Lisa munasegule sorts piima ja sega hästi läbi. Vala segu kuuma piima sisse ja sega ning kuumuta segu, kuni see pakseneb.
4.Tõsta pliidilt ja maitsesta vanillipasta ning brändiga.
Lase kreemil jahtuda. Vahusta vahukoor ja sega jahtunud keedukreemiga. Tee elkleeridesse küljelt sisselõige ja pritsi kondiitripritsi abil kreem kookidesse.
5. Sulata vesivannil šokolaad, või ja vahukoor ning kata sellega elkleerid pealt.






No comments:

Post a Comment