Algne retsept on pärit Tuuli blogist http://toiduteemal.blogspot.com/. Mina muutsin koguseid vastavalt meie pere ja poti suurusele, ning ei lisanud kapsast ja liha, mis muidu traditsioonilisse borši lisatakse.
Suppi sisse läks:
1 toores peet
2 porgandit
2 kartulit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1-2 spl sidrunimahla
1,5 spl Salvesti teravamaitselist tomatikastet võib panna ka kešupit
soola ja suhkrut maitse järgi
paar loorberilehte
paar pipratera
serveerimiseks hapukoor ja värske roheline
1. samm.
Riivi porgandid ja peet suure riiviga, tükelda sibul, küüslauk ja kartul.
2. samm
Panin potti natuke õli ja võid ning hautasin selles ca 5 min.sibulat, seejärel lisasin küüslaugu, porgandi ja peedi. Hautain neid ka 5 minutit. Seejärel lisasin 1,5 supilusikat Salvesti teravamaitselist tomatikastet, oleks hea lisada ka natuke sidruni mahla(minul sidrunit seekord ei olnud) ning seejärel suhkrut ja soola vastavalt maitsele. Seejärel hauta segu veel ca 5 min.
3. samm
Kui supipõhi on piisavalt haudunud ja maitsestunud lisa vesi ja kartulikuubikud. Vett lisan mina vastavalt soovitud supi paksusele ja vee olen ma eelnevalt keetnud keedukannus.
Lase supil keeda kuni kõik juurviljad on pehmed. Mina puljongikuubikuid supile ei lisa, sest supp saab hea maitse juba seal sees olevatest juurikatest ja maitseainetest. Soovikorral maitsesta suppi veel soola ja suhkruga. Lõpus lisan supile ka paar looberilehte ja pipratera.
Serveerin suppi sortsu hapukoore ja värske rohelisega ning kõrvale mõni käär head leiba. Head isu!
No comments:
Post a Comment