Tuesday, September 13, 2011

Mõnusalt mahlane ploomikook

Kuna hetkel sajab uksest-aknast ploome ja õunu sisse, siis otsustasin teha ühe ploomikoogi, et ploome mitte raisku lasta. Olen eelnevalt teinud Tuuli blogist saadud retsepti järgi martsipani ploomikooki, mis oli suurepärane http://toiduteemal.blogspot.com/2011/08/mis-sa-sinna-tapselt-panid-ploomi.html.

Nüüd aga proovisin teistsugust retsepti.
Retsepti leidisin blogist: http://www.roosamanna.ee/2007/09/ploomikook/ Koogi valmistasin antud blogis olevate nõuannete järgi ja lõpptulemus sai maitsev.
Mina serveerisin kooki soojana koos vaniljejäätisega.




Panen siinkohal kirja ka koogi tegevuskäigu:

500 gr ploome
50 gr mandleid
175 gr pehmet võid
175 gr jahu
175 gr suhkrut
3 muna
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 sidruni riivitud koor ja mahl

Puhasta ja tükelda ploomid ja jahvata mandlid. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool, ja seejärel kõik muud ained, välja arvatud ploomid. Sega mikseriga paar minutit, kui kõik ained on omavahel segunenud ja taigen on kohev. Pane pool taigna kogusest vormi põhja, kata taigen poolte ploomidega, lisa ülejäänud taigen ja kõige peale ploomid. Küpseta 180°C ahjus 50-60 min või kuni koogi sisse pistetud puutikk kuivaks jääb.

No comments:

Post a Comment