Tuesday, September 13, 2011

Suusulavad maiused

Sõbrannale külla minnes sai külakostiks kaasa tehud trühvlimoodi maiused.
Maiuse algsed retseptid on pärit Tuuli blogist http://toiduteemal.blogspot.com/ ja Aeti blogist http://maitseelamused.blogspot.com/ .




Tegin 3 erineva täidisega maiuseid: kuivatatud aprikoosi, kuivatatud viigimarja ja kuivatatud ploomiga.
Maiuste valmistamise jaoks on vajalik:
tume shokolaad- mina kasutasin Bitterit
martsipanimass- mina kasutasin Odense martsipanimassi
kuivatatud puuviljad- mina kasutasin viigimarju, aprikoose ja ploome

Täpseid koguseid ei oska ma siinjuures ära tuua aga martispanimassi on vaja niipalju, et puuviljad oleks enam-vähem õhukese martsipanikihiga kaetud, shokolaadi nii palju, et kõik puuvilja-martsipani pallikesed saaksid shokolaadiga kaetud. Martsipanimassi saad õhukeseks rullida kui raputad tööpinnale ja taignarullile natuke tuhksuhkrut.

Sellised näevad välja martsipanisse mähitud puuviljad.


Kui puuviljad on martsipaniga ümbritsetud, sulata shokolaad, täpsemad juhised shokolaadi sulatamise kohta leiad siit: http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=8365. Mina sulatan shokolaadi tavaliselt madalal kuumusel (2-3) kastrulis. Kastan kahvliga pallikesed shokolaadi sisse ja laotan küpsetuspaberiga kaetud alusele.
Seejärel paned maiused külmkappi tahenema.

Ongi sõpradele ja iseendale mõnus maius olemas:)


Head katsetamist!

No comments:

Post a Comment