Wednesday, February 12, 2014

Pontsakad kohupiimataskud

Täna õhtul valmistasin kohupiimataskuid, mis mul juba tükk aega tegemist ootasid.
Olen tulemusega väga rahul, sest valmistasin keedutainast teist korda elus ja õnnestusid kenasti:)




Retsept on pärit toidutare.ee kodulehelt ja retsepti autor on Lia Virkus

Keedutainas

3 dl nisujahu
80 g võid
4 muna
3 dl vett
0,5 tl soola

Kreem

400 g kohupiima
200 g rõõska koort
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 spl sulavõid
0,5 tk. sidrun(riivitud koor)

1. Mõõda paksupõhjalisse terasest potti vesi, sool ja või. Lase keema tõusta ning lisa ühekorraga ja kolppides jahu. Sega kiirelt, kuni moodustub tainapall. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda 60 kraadini( umbes 5 minutit)

2. Nüüd lisa tainasse ükshaaval ja korralikult segadse munad-tainas peab olema ühtlane ja läikiv.
Tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsist väikesed tainakuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta  vahele paisumisruumi. Küpseta 220-kraadises ashjus 10 min. Alanda ahju temperatuur 200 kraadini ja küpseta veel 10-15 min. Jäta avatud ahjuuksega 5 min. jahtuma, et kaunilt kerkinud taskud ei kaotaks oma kuju. Siis võta ahjust ja lase restil jahtuda.

3. Täidise tegemiseks vahusta koor ning sega seda kohupiima, sulvõi, suhkrute ja riivitused sidrunikoorega. Tee jahtunud taskute äärtele väikesed sisselõiked ja täida taskud pritsi abil kohupiimakreemiga. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.


Väärt katsetamist, väga maitsvad said:)







No comments:

Post a Comment