Sellest tekkis soov valmistada üks vahemerehõnguline pirukas.
See maitsev retsept pärineb mõningate mugandustega Nami-Nami blogist.
Mina olen retseptis naadi asendanud värske spinatiga ja kodujuustu fetajuustuga.
Head värsket spinatit saab Prismast Rainbow märgi all.
Tainas:
200 g võid
200 g hapukoort
350 g nisujahu(mina panin pooleks nisu- ja täisterajahu)
150 g värskeid spinatilehti
1 sp õli
100 g sibulat
200 g feta juustu( vajadusel nõruta)
1 tk muna
1 tl punet
soola pipart maitse järgi
Valmistamine:
Taigna valmistamiseks sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks, pane kuni pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Rulli välja, aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale.
Täidise valmistamiseks pane puhtaks pestud spinati lehed korraks keedu vette ja seejärel loputa külma veel. Seda tegevust nimetatakse blanšeerimiseks. See tegevus säilitab spinati väärtuslikud vitamiinid ja kauni värvi. Suru hästi kuivaks ja haki väiksemaks. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae tasasel tulel 10 min., kuni sibul on pehmenenud. Lisa tükeldatud spinat, fetajuust, pune, sool ja pipar, viimasena sega hulka muna( jäta veidi piruka määrimiseks).
Tõsta täidis lahtirullitud taigna osale ja kata ülejäänud taignaga. Suru servad kokku, pintselda pealt lahtiklopitud munaga, tee kahvliga mõned torked sisse.
No comments:
Post a Comment