Sunday, March 16, 2014

Kitsejuustu-viigimarjapirukas


Külmkapis seisis tükk aega kitsejuustu pakk ja mõtlesin, kuidas seda realiseerida. Siis leidsin selles blogist toreda idee, kuidas kitsejuustu ära kasutada maitsvas pirukas koos viigimarjadega.


Põhjaks valmistasin lehtaigna asemele rukkijahuga muretaigna, mille retsepti leidsin siit.

Põhi:
3 dl täistera nisujahu
125 g võid
3 sl vett
1 tl soola

Täidis:
150 g kitsejuustu
100 g kuivatatud viigimarju
2 munakollast
1 muna
1,5 dl piima või 10% koort
maitse järgi soola ja pipart
natuke mett

Põhja jaoks segasin jahu ja soola omavahel, seejärel lisasin külmad võitükid ning seejärel vee. Segasin taigna ühtlaseks ning surusin kätega pirukavõrmi põhja ja äärtele. Tegin kahvliga augud sisse ning küpsetasin põhja 200 kraadises ahjus 15 min.

Seejärel katsin eelküpsetatud pirukapõhja kitsejuustu viiludega, peale laotasin viilitatud viigimarja tükid. Peale raputasin natuke kuivatatud tüümianit. Munakollased ja muna segasin piimaga ja maitsestasin soola-pipraga. Valasin segu vormi. Niristasin veel natuke mett ka peale, sest kitsejuust meega on minu arvates väga maitsev kooslus. Mee võib viigimarjadele ja juustule niristada ka enne muna-piima segu lisamist.

Neile kellele meeldib kitsejuust, usun, et meeldib ka see pirukas.





      




No comments:

Post a Comment