Saturday, March 8, 2014

Mannakook ja rabarberi kissell

Veebruarikuu Oma Maitse ajakirjast jäi silma galerist Kaia Roosa ja tema abikaasa Jüri, mannavormi retsept ning tekkis soov järele proovida. Nii ma siis tegingi ja serveerisin koos rabarberikisselliga, millel oli lisatud natuke kaneeli. Maitsev kooslus.






Mugandatud retsept:

400 g magusat kohupiima
100 g kuivatatud aprikoose
2 muna
1 dl suhkrut
2 dl mannat
1/2 tl soodat
Vajadusel natuke piima või hapukoort
Soovi korral sidrunimahla ja riivitud koort

Pane kuivatatud aprikoosid mõneks ajaks likku, seejärel sega kohupiima, muna ja suhkuruga.
Ühenda hoolikalt manna ja söögisooda ning sega kohupiimamassiga. Kui segu saab liiga paks, siis vedelda piima või hapukoorega. Soovi korral lisa maitseks ka sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort. Määri vorm võiga ja raputa vähese mannaga üle, vala sisse tainas. Küpseta 175-180 kraadises ahjus seni, kuni proovides jääb puitikk puhtaks.





No comments:

Post a Comment