Monday, March 31, 2014

Läätsehautis

Tore raamat, mida hiljuti lugesin, räägib Pariisist ning sisaldab isuäratavaid retseptidega. Retseptid on nii ahvatlevad, et mul tekkis soov neist mõnda järele proovida. Algust tegin lihtsa ja maitsva läätsehautisega.

Pajaroa sisse läks meelepärases koguses porgandit, sibulat, purustatud tomateid omas mahlas, valget veini, soola-pipart, vett või puljongi vedelikku, läätsesid ja serveerimiseks peterselli ja hapukoort.
Kõigepealt praed panni peal sibula ja porgandi tükid, kuni nad hakkavad pehmemaks muutuma. Seejärel lisad purustatud tomatid, valge veini, vedeliku ja läätsed. Hautad väiksel kuumusel kuni läätsed on pehmed. Vajadusel lisa soola. Serveerid koos hapukoore või maitsestamata jogurti ning meelepärase rohelisega.

No comments:

Post a Comment