Friday, March 21, 2014

Pistaatsia-toorjuustukook müslipõhjal

See omapärane pistaatsiapähkli maitsega kook on kokku pandud müslipõhjast ja toorjuustusest täidisest.
Lahti lõigates on kook efektse välimusega.



Koogi põhja algne retsept pärineb siit:

Mina olen põhja valmistanud mõningaste muudatustega.
150 g täisterakaerahelbeid
45 g päevalille seemneid
60 g röstitud mandleid
50g tumedaid šokolaadinööpe
35 g kuivatatud kirsse
60 g kreeka pähkelid
65 g võid
80 g mett
natuke soola

Kata 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180 kraadini.
Laota kaerahelbed ja pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti neid 10 min. Lase segul natuke jahtuda ja siis kalla segu kaussi ning lisa kuivatatud puuviljad ja šokolaadi nööbid.
Sulata potis või, lisa mesi ja sega ühtaseks. Vala või-mee segu müslisegusse ja sega omavahel.
Laota segu madalasse vormi ning suru kõvasti vastu põhja ühtlaseks. Pane sügavkülma 30 min. tahenema. Võta välja, eemalda küpsetuspaber ja lõika müsliruudud.
Mina kasutasin antud müslipõhja toorjuustukoogi põhjana.

Toorjuustu täidisesse läksid järgmised koostisained:

400 g toorjuustu
150 g pistaatsiapähklipastat
4 muna





Sega toasoe toorjuust, pistaatsiapasta ja munad omavahel(munad lisa segusse ükshaaval)
Kuna pistaatsipähklipasta on piisavalt magus, siis suhkrut ei olegi vaja lisada.

Kata vormi põhi müsliseguga ja sinna peale vala toorjuustutäidis. Küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 1 tund. Soovikorral valmista koogi peale kate hapukoore ja suhkru segust. Ning kaunista vastavalt soovile.








1 comment: