Ühedast toredast kookide-tortide raamatust" Magusad ahvatlused Lahemaa servalt" leidsin maitsva sidrunipiruka retsepti, mis on päikesekollane ja mõnusa sidrunimaitsega...see kõik meenutab päikselist sidrunipuudest lokkavat Itaaliat, teeb meele rõõmsaks ja toob kevade lähemale.
Põhi:
150 g võid
120 g suhkrut
3 muna
150 g mandlijahu
20 g nisujahu
20 g maisijahu

110 g võid
175 g suhkrut
2 sidrunit
2 muna
Täidis:
400 ml piima
200 ml vahukoort

2 dl suhkrut
4 munakollast
1 sidrun
6 sl maisijahu
natuke soola
Kate:
4 munavalget
8sl tuhksuhkrut
paar tilka valgeveini äädikat
Valmistamine
Põhi:
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks. Vahusta üks muna ja lisa see või-suhkrusegule, samal ajal edasi vahustades. Sõelu hulka maisi-ja nisujahu ning mandlijahu, tõsta lusikaga segamini. Vahusta eraldi kausis kaks muna ja kalla vaht taigna hulka, sega läbi. Kata 26 cm läbumõõduga lahtikäiv küpsetusvorm paberiga ja pane sinna tainas. Küpseta 170 kraadises ahjus 20-25 min. Tõsta välja jahtuma.
Sidrunivõi:
Valmista soovikorral sidrunivõi või võta see külmkapist välja.

Täidis:
Täidise jaoks sega potis piim, koor, maisijahu, suhkur ja sool. Kuumuta segu, kuni see pakseneb, ise samal ajal hoolikalt segades. Vaata, et segu tükki ei läheks. Tõsta tulelt ja lisa ükshaaval munakollased, samas pidevalt segades. Tõsta pott pliidile tagasi. Kuumuta segu väiksel tulel, kuid ära lase keema tõusta. Kõige lõpuks sega hulka sidrunitest pressitud mahl ning tsitruste peenelt riivtud koor ja vanillipasta.
Kate:
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa lusika kaupa tuhksuhkur, lõpuks soovi korral paar tilka valgeveini äädikat.
Nüüd pane kihi kokku. Määri pirukapõhjale soovikorral sidrunivõi. Kalla ettevaatlikult peale täidis ja aja laiali. Laota tugev munavaht kõige peale ning küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit.
Voilaa!
No comments:
Post a Comment