Sunday, November 11, 2012

Isadepäeva kook

Täna on isadepäev ja inspireerituna sellest retseptist siin http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=10913 otsustasin rõõmustada oma pere isasid ühe maitsva koogiga.





Ja retsept ise on siis järgmine:

Šokolaadibiskviit:

100 g tumedat šokolaadi
40 g võid
1 munakollane
3 munavalget
3 spl suhkrut

Toorjuustukiht:

400 g toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut

Karamellikiht:

2,5 dl suhkrut
1,5 dl vahukoort
75 g võid
100 g soolapähkelid

Šokolaadiglasuur:

100 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort

Kaunistuseks:

2 tk Snickers

 Valmistusaeg:
Šokolaadibiskviit:
Sulata või. Eemalda pliidilt ja sega sisse hakitud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Sega sisse    munakollane.  Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja lisa kahes osas ettevaatlikult šokolaadisegu sisse, lusikaga segu alt ülesse tõstes. Küpseta šokolaadibiskviiti 20 cm läbimõõduga vormis, 200 kraadi juures umbes 7-8 minutit. Tõsta jahtuma ja vajadusel tasanda noaga pealt ühtlasemaks.

Toorjuustukiht:
Sega toasoe toorjuust suhkru ja munadega. Kalla tainas 20 cm-se läbimõõduga vormi, mille põhja oled pannud küpsetuspaberi, et koogikiht paremini kätte saada ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Tõsta jahtuma.

Karamellist kiht:
Kalla suhkur paksupõhjalisse potti ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja pruunistub. Ära sega, piisab panni kallutamisest, et mass ühtlaselt seguneks. Jälgi kuumust, et suhkur liigselt ei pruunistuks ega muutub mõruks, kuid suhkur ei tohiks ka liiga hele jääda. Võta sihiks piparkoogitaina-pruun. Kalla sisse koor. Ettevaatust, segu hakkab mullitama ja on tulikuum! Sega mass ühtlaseks. Lisa külmad võitükid, tõsta pliidilt ja sega, kuni või on sulanud ja mass ühtlane. Sega sisse hakitud pähklid. Jahuta toatemperatuurini.  Kalla mass 20 cm-se koogivormi põhja, mille põhja oled pannud kile või küpsetuspaberi ja tõsta vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema. Karamellikihi võid valmis teha ka eelmisel päeval ehk kaks päeva enne koogi serveerimist, siis jõuab see paremini taheneda.

Šokolaadiglasuur:
Kuumuta koor keemiseni, tõsta pliidilt ja sega sisse hakitud piimašokolaad

Tordi kokkupanek:
Koogi kihid on suhteliselt õrnad ja nende teineteise peale tõstmisel pead olema suhteliselt ettevaatlik. Tõstmisel võta appi küpsetamisel koogi põhjas olev küpsetuspaber, mille abiga saad kihti turvalisemalt tõsta.
Nirista toorjuustukihi peale šokolaadiglasuuri. Seda ei pea lisama terve kihina, tee vaid mõned ringid, et toorjuustukiht šokolaadibiskviidiga hästi haakuks. Tõsta šokolaadibiskviit toorjuustukihi peale. Keera saadud 2-kihiline kook nüüd pahupidi, et šokolaadibiskviit kõige alumiseks jääks. Sedapidi on lihtsam teha, sest toorjuustukihi tõstmine on selle õrnuse tõttu üsna keeruline. Aseta serveerimisalusele ja pane ümber 20 cm-se koogivormi servad. Need aitavad koogil vormis püsida.
Võta külmikust karamellikiht, tõsta koos kile või paberiga pahupidi toorjuustukoogile nii, et kile või paber jääks kõige üles. Eemalda ettevaatlikult paber või kile.
Nirista peale šokolaadiglasuur nii et kogu kook saaks pealt kaetud. Haki Snickersid ja tõsta koogile. Aseta kook külmkappi, vähemalt 5-6 tunniks, veel parem kui üleöö. Tõsta supertort külmikust ja eemalda koogivormi servad vahetult enne serveerimist.


HEA TEADA:
* Toatemperatuuril seistes võib kook laiali vajuda, seda tuleb enne serveerimiseni külmikus hoida.
* Alusta koogitegu karamellikihist. Selle võiks teha lausa küpsetamisele eelneval päeval ehk siis 2 päeva enne serveerimist, siis jõuab see külmikus taheneda.

No comments:

Post a Comment