See tore kook jäi mulle silma viimase (november 2012) "Pere ja Kodu" ajakirja retseptilisa vahelt. Mina tegin muudatuse koogi vahele pandava moosi osas. Kuna mul ei olnud porgandimarmelaadi nagu originaalretseptis asendasin mina selle porgandi-aprikoosi moosiga, mille olin ise varasemalt valmistanud.
Porgandimarmelaadi proovisin ka teha aga seda saab maitsta 12 tunnipärast, kui on külmkapis tahenenud.
Retsept on järgmine:
Põhi:
300 g porgandeid
100 g kreekapähkleid
3 dl jahu(mina kasutasin mitmeviljajahu)
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingveri pulbrit
3 muna
150 g suhkrut
1 dl maitsestamata jogurtit
2 dl rapsiõli(kasutasin oliiviõli)
Kate:
200 g toorjuustu( Farmi)
4 spl tuhksuhkrut
70 g võid
Kaunistuseks: kreekapähkleid
Porgandid puhastada ja riivida. Pähklid tuleks röstida ca 5 minutit pannil ning tükeldada. Kuivained segada omavahel ja munad vahustada suhkruga. Segada omavahel muna ja kuivainete segud. Seejärel lisada porgandid ja pähklid. Siis lisada õli ja jogurt. Ahi kuumutada 175 kraadini ning taignasegu valada küpsetuspaberiga kaetud 26 cm suurusega koogivormi. Koogivormi ääred määrida võiga. Küpsetada ca 60 min. Seejärel lasta koogil jahtuda. Segada omavahel kokku koogi katte komponendid. Lõikata koogi põhi horisontaalselt pooleks ja katta koogi alumine osa moosiga, millele asetada peale teine pool. Kook katta pealt toorjuustukreemiga ja kaunistada kreekapähklitega.
No comments:
Post a Comment