Tõeliselt šokolaadine kook.
Retsept on järgmine:
Põhi:
200 g kvaliteetset mõrušokolaadi
200 g võid
1 spl kohvipuru
170 g jahu (panin pooleks rukki ja täisteranisujahu)
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
150 g heledat muscavado suhkrut
150 g tuhksuhkrut
25 g kakao pulbrit
3 keskmise suurusega muna
75 ml piima
Kreem kihtide vahele:
50 g mõrušokolaadi
50 ml vahukoort
1 tl spl tuhksuhkurt
Kreem katteks:
150 g mõrušokolaadi
75 ml vahukoort
1 spl tuhksuhkurt
Kaunista šokolaadipuruga.
1.Ümmarguse koogivormi (suurus 26 cm) küljed määrida võiga ja põhja peale panna küpsetuspaber. Soojenda ahi 160 kraadini. Pane potti 200 g mõrušokolaadi, 200 g võid. Lahusta 1 spl. kohvipuru 125 ml keedetud kuumas vees ja lisa šokolaadi segule. Sega kuni kõik on ilusti segunenud ning ära üle kuumuta.
2. Kuni šokolaad sulab sega 170 g jahu, 1 tl soodat, 1 tl küpsetuspulbrit, 150 g muscavado suhkrut, 150 g tuhksuhkrut, 25 g kakaopulbrit. Sega kuni tekib ilus ühtlane segu. Sega 3 muna ja lisa 75 ml piima.
3. Sega muna-, šokolaadisegu ja jahusegu omavahel. Vala vomi ja küpseta 1.30 min. Koogi küpsust saad kontrollida puupulgaga, kui sinna tükke külge ei jää, siis on kook küpsenud. Jahuta kook vormis.
4. Kui kook on jahtunud, lõika kook horisontaalselt 3 kihiks.
5. Kihtide vahele pandava kreemi jaoks kuumuta 50 ml vahukoort koos 1 spl tuhksukruga keemiseni, võta pott pliidilt ära ja sulata selles 50 g mõrušokolaadi, sega kuni kreem on ühtlane..
6. Katte kreemi jaoks kuumuta potis 75 ml vahukoort koos 1 spl tuhksuhkruga keemiseni ja võta pott pliidilt ning vala potti 150 g mõrušokolaadi, sega kuni glasuur on ilusti ühtlane.
7. Pane šokolaadkreem kihtide vahele ja kattekreemiga määri kook väljastpoolt kokku. Kaunista šokolaadipuruga.
Minul tuli glasuur kahjuks liialt vedel kuna lisasin kreemile liiga palju vahukoort. Seetõttu on ülal retseptis vahukoore kogused juba vähendatud.
No comments:
Post a Comment