Retsept ise on järgmine:
Põhi: 180 grammi iiri kreemi maitselisi küpsiseid, 70 g sulatatud võid
Täidis: 800 g toatemperatuuril toorjuustu, 250 g suhkrut, näpuotsatäis soola, 2 tl vanillli suhkrut, 4 suurt muna, 1, 5 dl hapukoort, 1,5 dl vahukoort
Kate: 2 dl hapukoort, 15 g tuhksuhkrut, 0,5 tl vanilli suhkrut
Kaunistuseks: riivitud šokolaadi
1. Koogivorm polsterdada korralikult fooliumiga, nii et veevanni pandud vesi läbi ei lekiks.
2. Eelsoojenda ahi 175 kraadini, ja aseta kook ahju alumisse osasse. Purusta küpsised blenderiga, ja sega soola ning suhkruga. Seejärel vala sulavõi segusse.
3. Suru saadud mass( v.a ¼) vormi põhja ja kergelt kaardu äärtele. Jäta ¼ alles, juhuks kui põhi saab küpsetamise käigus kannatada. Siis on hea korrigeerida selle alles jäänud seguga.
Küpseta ahjus 10 min. Siis võta ahjust välja ja lase jahtuda. Ahi keera 150 kraadi peale.
4. Pehme toorjuust aseta mikserisse ja sega keskmisel kiirusel 4 min., kuni mass on kreemjas ja pehme. Lisa suhkur ja sega veel 4 min. Lisa sool ja vanilje, peale igat aine lisamist sega 1 min.
Lisa hapukoor sega kuni mass on ühtlane, lisa vahukoor ja sega kuni mass on ühtlane. Jälgi, et mass oleks ilusti ühtlane.
5. Aseta koogivorm sügavale ahjuplaadile ja vala toorjuustumass koogipõhjale. Ja ühtlusta koogi pind spaatliga. Vala keedetud kuum vesi sügavale ahjuplaadile nii, et vesi kataks pool koogivormist. Küpseta 150 kraadi juures, 1, 5 tundi.
6. Kui aeg on täis ava ahju ust natuke ja lase koogil tund ahjus jahtuda.
7. Kata koogi pind fooliumiga , nii et see kooki ei puudutaks ning aseta külmikusse 4 tunniks kuni ööks.
8. Valmista kate. Selleks pane potti hapukoor ja vala sellesse tuhksuhkur ja vanill, sega kuni segu on kreemjas. Jahuta kuni oled valmis koogi serveerima.
9. Kook võta ettevaatlikult vormist. Selleks pane nuga ettevaatlikult koogi ja vormi vahele, või soojenda vormi fööniga, et kook vormist paremini välja tuleks.
10. Määri kate koogile ja pudista peale riivitud šokolaadi.
No comments:
Post a Comment