Põhi:
200 g shokolaadi küpsiseid
50 g võid
1 muna
Täidis:
600 g toorjuustu
200 ml vahukoort
3 muna
4 spl suhkrut
4 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
200 g mõrushokolaadi
100 g valget shokolaadi
200 g külmutatud kirsse
Kaunistuseks:
120 g mõrushokolaadi
100 ml vahukoort
25 g võid
mõned kirsid
Purusta küpsised, sega toasooja või ja munaga. Suru 26 cm suurusega lahtikäiva koogivormi põhja, mis on määritud võiga.
Vahusta toorjuust, munad, vahukoor, suhkur, vanillisuhkur ja tärklis. Jaota segu kaheks võrdseks osaks. Esimesele lisa veevannis* sulatatud ja pisut jahutatud mõrushokolaad. Sega läbi ning vala tordipõhjale.
Teisele täidiseosale lisa veevannis* sulatatud ja pisut jahtunud valge shokolaad ning nõrutatud kirsid. Kalla vormi. Küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit, jahuta ja võta vormist välja.
Kaunistuseks sulata shokolaad vahukoores koos võiga. Või teeb glasuuri pehmeks ja elastseks. Kalla täielikult jahtunud kook glasuuriga üle ning kaunista.
* Mina olen shokolaadi sulatanud potis otse pliidil väga madalal temperatuuri, nii 2-3 juures. Kindlasti on aga õigem seda teha veevannil.
No comments:
Post a Comment