Mul on hetkel kodus Nadja kookide raamat http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/nadja_koogid/645303
ja seda lehitsedes jäid mulle silma mõned koogi retseptid, mida kindlasti soovin järele proovida. Üks neist katsetustest oli Napoleon. See oli võrratult hea:)
Retsept siis järgmine:
Põhjad-kihid:
250 g võid
350 g jahu
250 g hapukoort
Kreem:
1 l vahukoort
300 g suhkrut
4 spl jahu
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 tl brändit
300 g moosi( originaal retseptis oli kirsimoos, mina panin aga tikrimoosi)
Sega korralikult kokku toasoe või, hapukoor ja jahu. Pane tunniks külma. Jaga tainas väikesteks tükkideks ja rulli neist umbes 26 cm läbimõõduga ümmargune ringikujuline moodustis, mis on paar millimeetrit paks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja küpseta igat põhjakihti eraldi 180 kraadi juures ca 15 min. ning jahuta.
Mina panin ahju 3 plaati korraga ja küpsetasin 155 kraadi juures, fööni reziimil. Nii sai lihtsalt rutem.
Täidise jaoks valmista keedukreem. Pane potti 800 ml vahukoort ja lase keema. Sega eraldi kausis kokku ülejäänud vahukoor, jahu, suhkur, munad, vanillisuhkur. Klopi käsitsi ühtlaseks massiks. Vala mass keeva vahukoore sisse, samal ajal koguaeg segades. Keeda madalal kuumusel kuni segu pakseneb. Jahuta ja lisa brändi.
Aseta esimene põhjakiht taldrikule ja kata kreemiga. Aseta selle peale järgmine põhja kiht, kata jälle kreemiga. Üks kiht jäta kreemitamata ja kata moosiga. Kui on järele jäänud viimane põhjakiht siis pudista see tükkideks ja raputa kreemile kaunistuseks. Lase vähemalt pool tundi seista, et maitsed saaksid tõmmata.
PS.
*Mina asendasin tavalise nisujahu mitmevilja jahuga ja keedukreemi sisse pandava jahu riisijahuga. Pole midagi teha aga viimasel ajal ei taha oma valmistatud küpsetistes nisujahu enam kasutada. Asendan selle ikka kas riisi-, mitmevilja-, rukki-või täisteranisujahuga.
*Kui soovida natuke lahjemat keedukreemi, siis ma usun, et võib poole vahukoore kogusest asendada ka 3,5 protsendilise piima või kohvikoorega.
No comments:
Post a Comment